Achterveld schiet met scherp tegen APWC: 9-2 (uit de Leusder Krant)
zondag 20 oktober 2024

Zelfs leek het erop dat Achterveld de magische grens van tien doelpunten in één wedstrijd ging doorbreken, maar de vlag van de grensrechter ging omhoog, waardoor het 'slechts' 9-2 bleef. Een resultaat waar iedereen bij de thuisclub meet dan tevreden mee was.

Na twaalf minuten stond het al 3-0 en leek en monsterscore in de maak. Tot aan de rust werd er niet gescoord en de eerste vier doelpunten werden eerlijk verdeeld. Na de 5-2 scoorde Achterveld nog vier keer. Vooral Sven van Rossum was op dreef. De topscorer aller tijden van Achterveld schoot liefst vijf keer raak. ,,Aan de bal en in de kleine ruimte was APWC niet het beste goed'', zag Arthur Khalimkhoev. ,,Daarom zijn we in de rust ook tegen elkaar dat er nog lang niet waren. Na de 5-2 liepen we toch wel erg makkelijk uit. Of de tiende treffer terecht werd afgekeurd, kon ik niet zien. Dat maakte me feitelijk ook niet zoveel uit. 9-2 is een uitslag waar we heel blij mee zijn. Dit geeft ons flink veel vertrouwen.''

Doelpunten Achterveld: Sven van Rossum 5, Bob van Ruitenbeek, Swen van Dalen, Syb van Ruitenbeek, Gijs Engelbrecht.

Bron: de Leusder Krant