Achterveld 1 definitief veilig
zondag 15 april 2018

S.V. Achterveld 1

Achterveld is definitief veilig. Doordat de ploegen onderin de vierde klasse G veelal nog tegen elkaar moeten spelen, kunnen ze niet meer allemaal langs Achterveld. De ploeg van Janco Heimgartner klom bovendien naar de vierde plaats op de ranglijst. Een plek die waarschijnlijk geen beloning gaat opleveren. ,,Wij gaan er vanuit dat Fortius de periodetitel gaat pakken. Zij gaan dan met de nummers twee en drie van de ranglijst de nacompetitie in.''

In Amsterdam was Achterveld vooral de eerste helft goed op dreef. Na 20 minuten opende Michiel Schouten de score door de bal binnen te tikken toen die na een corner via de keeper voor zijn voeten kwam. Nog voor rust werd het 0-3. Nadat Achterveld in de tweede helft ook nog op 0-4 was gekomen geloofde de ploeg het wel en werd het uiteindelijk nog 2-4. De voorsprong kwam echter nooit in gevaar.

Doelpunten: Michiel Schouten 0-1, Remo van Ruitenbeek 0-2, Joey van de Brink 0-3, Frederik van Middelaar 0-4.

Bron: de Leusder Krant